Güncelleme Tarihi:
1996’da Beyoğlu’nda Kuvvet Köseoğlu’nun öldürülmesine azmettirdiği iddia edilen Öztürk, iki yıl önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı sonrası dosya Yargıtay’a taşındı.
Yargıtay 1. Ceza Dairesi 19 Eylül’de dosyayı karara bağladı. 1. Ceza Dairesi, 2014/3955 numaralı dosyada Öztürk hakkında verilen kararı onadı.
Diğer üç sanık hakkında verilen kararı ise usulden bozdu; dosya için dün kapatma kararı vererek ilgili mahkemesine gönderdi.
‘AYM’YE DE BAŞVURACAĞIZ’
Öztürk’ün avukatı Ş. Tuncay Çaltekin, karanın onama gerekçesini henüz bilmediklerini ifade ederek “Ancak hukuka aykırılığından en küçük bir şüphe duymadığımız karar ile ilgili olarak da tüm olağanüstü kanun yollarına başvuracağımızı, yine Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunacağımızı, bu suretle hukuka aykırı kararın ortadan kaldırılacagına inancımızın tam olduğunu saygı ile kamuoyuna bildiririz” dedi.
BORSADA HİSSELERİ ÇAKILDI
Yargıtay kararının ardından Metro Holding hisseleri günlük yüzde 10 değer kaybederek taban fiyat olan 0,54 liraya geriledi. Metro Holding şirketi MEPET yüzde 10,18 gerileyerek 4,31 liraya düştü. Bu fiyat seviyesinden yükselen MEPET 4,31 liraya çıktı. Holding şirketlerinden Avrasya GYO yüzde 9,21 düşerek 0,69 liraya, Van Et ise yüzde 15,87 düşüşle taban fiyatı olan 1,59 liraya geriledi.
RAHŞAN AFFI UYGULANMIŞTI
Öztürk’ü müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme suç tarihinin göz önüne alınarak kamuoyunda Rahşan Affı olarak bilinen 4616 Sayılı Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası hükümlerinin de cezanın infazı esnasında uygulanmasına karar vermişti.
Öztürk’e mahkeme tarafından verilen müebbet hapis cezasının onanması durumunda cezanın infazı için 16 yıl hapis yatacak. Ancak 4616 sayılı Yasa gereğince infazından 10 yıl düşürüleceği için Galip Öztürk bu suç nedeniyle 6 yıl cezaevinde kalacak.